Tallinna Tehnikakõrgkool tahab kaasajastuda

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikakõrgkool
Tallinna Tehnikakõrgkool Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikakõrgkool (TTK) kuulutab kolmapäeval, 9. juulil välja arhitektuurikonkursi, et leida kesklinnas Pärnu mnt 62 asuvale stalinistlikus stiilis hoonele kaasaegne ja linnaruumile rohkem avatud sisearhitektuuriline lahendus.

TTK rektori Enno Lendi sõnul tahab kool oktoobriks saada ideekavandeid maja Väike-Ameerika tänavale jääva osa neljal korrusel paiknevate peasissekäigu, saali, raamatukogu, söökla ja teiste siseruumide rekonstrueerimiseks. Sobiva kavandi leidmisel viiakse tööd etapiviisiliselt ellu lähiaastatel.

 «Ootame konkursil osalejatelt koolimaja kaasajastamist ja uuendamist, eelkõige vestibüüliala lahendamist avatud galerii- ja kohvikupindadena, millel oleks ka avalik funktsioon,» ütles Lend. Rektor märkis, et lahendus peab sobima olemasoleva hoonega ning ruumiprogramm arvestama ümbritseva linnaruumiga.

Konkurss on avalik ja üheetapiline. Võistlustööde esitamise tähtaeg on 1. oktoober 2014. Võistlusel saavad osaleda diplomeeritud sisearhitektid ja arhitektid ning töörühmad, kus vähemalt ühel liikmel on vastav diplom.

Konkursi auhinnafond on 11 000 eurot, mis jagatakse kolme parima võistlustöö vahel, lisaks kaks ostupreemiat.

TTK õppehoone vanim kompleks on ehitatud 1953. aastal arhitekt H. Serlini projekti järgi. Stalinistlikus stiilis peahoonet on Mart Kalm kirjeldanud monograafias «Eesti 20. sajandi arhitektuur» kui «tuima klassika reeglite mehhaanilisel kordamisel põhinevaid üleliidulisi klišeesid» esitavat hoonet, «millel kõrged ja pimedad siseruumid 19. sajandi pärases ruumistruktuuris.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles