Eesti mõistab hukka Iisraeli linnade tulistamise

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Välisminister Urmas Paet ütles, et Eesti mõistab hukka Iisraeli linnade pihta rakettide tulistamise Gaza sektorist ning osapooled peavad tekkinud pingetele rahumeelse lahenduse leidma.

«Linnade ja asulate tulistamine on täiesti lubamatu,» ütles Paet ja lisas, et Iisraeli ja Palestiina pingestatud olukord on väga murettekitav ning paraku pole viimastel päevadel olukord paranenud, vaid pigem eskaleerunud.

Välisministri sõnul peavad osapooled tekkinud pingetele rahumeelse lahenduse leidma. «Kutsume Iisraeli valitsust ja Palestiina omavalitsust võtma kasutusele kõiki meetmeid, et vältida pingestunud olukorra edasist eskaleerumist,» ütles Paet.

Viimastel nädalatel on Iisraeli ja Palestiina suhted pärast seda halvenenud, kui kolm Iisraeli teismelist rööviti. Hiljem leiti noorukid surnuna. Nendele sündmustele järgnes Palestiina nooruki röövimine ja tapmine, mida on peetud kättemaksuks kolme Iisraeli nooruki surma eest.

Nädalavahetusel toimusid Iisraelis, araabia külades vägivaldsed protestid. Viimastel päevadel on Gaza sektorist tulistatud sadu rakette Iisraeli linnade, sealhulgas Tel Avivi ja Jeruusalemma suunas. Iisrael on alustanud operatsiooni «Protective Edge», mille eesmärgiks on Hamasi ja teiste islamirühmituste ründevõimekuse hävitamine. On oht, et olukord ei rahune niipea ja operatsioon võib jääda kestma pikaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles