Harjumäel avab homme uksed hubane kohvik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumäe kohviku renoveerimine tänavu kevadel.
Harjumäe kohviku renoveerimine tänavu kevadel. Foto: Peeter Langovits

Homme kell üks päeval avab Harjumäe ennistatud kõlakojas uksed hubane kohvik, kus on võimalik kohvi juues nautida kaunist vaadet Vabaduse väljakule ja linnale.

Kõlakoja linnalt 25 aastaks üürile saanud OÜ Parklinn Grupp esindaja, renoveerimistöid juhtinud Jüri Sohharevi sõnul hakkab kohvik teenindama tallinlasi ja turiste, kes on teel Toompealt ja Kiek in de Kökist all-linna.

«Suvel hakkab tegutsema välikohvik. Hoone kõrvale tuleb lava, kuhu nädalavahetustel kutsutakse esinejad nii väikestele kui suurtele. Soovime taastada õhustiku, mis möödunud sajandi kolmekümnendatel aastatel tõi tallinlased Harjumäele promeneerima,» rääkis Sohharev kohvikuga seonduvatest plaanidest.

Kesklinna vanemat Aini Härmi rõõmustab eelkõige see, et tehti lõpp kindla otstarbeta ning kasutuseta seisva kõlakoja lagunemisele. «Linna esindusväljaku naabruses asuv Harjumägi on taas muutumas meeldivaks, heakorrastatud keskkonnaks, kus linlastel ning Tallinna külalistel on võimalus tassi kohvi juures nautida mäelt avanevat kaunist vaadet,» ütles Härm.

Tallinna linnavolikogu 11. märtsi otsusega anti Harjumäel asuv 176,5 ruutmeetri suuruse üldpinnaga kõlakoda 25 aastaks üürile OÜ-leParklinn Grupp OÜle. Üürnik kohustus ennistama hoone oma rahaga, järgides remontimisel-restaureerimisel OÜ T-Linnaprojekt koostatud muinsuskaitse eritingimusi, samuti tuleb üürnikul tagada kõlakoja hooldamine ning ümbruse heakord.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles