Narva tahab võtta 68 miljonit laenu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kindlus
Narva kindlus Foto: Aldo Luud

Narva linn kuulutas 2. juulil välja riigihanke 67,671 miljoni krooni laenamiseks viie-aastase tagasimakseperioodiga.

Riigihange lõpeb 31. augustil, samal päeval kuulutatakse välja ka pakkumise võitja. Linn soovib laenu kasutama hakata veel sel aastal.

Laenuraha kasutatakse Euroopa Liidu struktuuritoetuste ja välisabiga rahastatavate projektide oma- ja sildfinantseerimiseks.

Suuremad kavasolevad tööd on Narva jõe sadama arendamine koos ujuvkai soetamisega (14 miljonit), Narva Kalevi staadioni rekonstrueerimine (10 miljonit), Joaoru puhkeala arendamine (2,5 miljonit) ja Narva Laste Loomemaja renoveerimine ning varustamine (20 miljonit krooni). Lisaks ehitatakse infrastruktuur kahele loodavale tööstusalale kokku 43 miljoni krooni eest.

Narva rahandusameti teatel oli linnal juuli alguse seisuga 176 miljonit krooni rahalisi kohustusi, mis moodustas umbes 28 protsenti linna eelarvest. Uus laen kergitaks linna võlakoorma kolmandikuni eelarvest. See jääb siiski riigi poolt kehtestatud 60 protsendi piiresse.

Narva linn on poole aasta jooksul teinud kolm positiivset lisaeelarvet, mis on tõstnud eelarve mahu algselt 710 miljonilt kroonilt 755 miljoni kroonini. 45 miljonist lisakroonist ligi 18 miljonit moodustab tulude suurenemine ja 27 miljonit laenatakse finantseerimistehingutega juurde.

Eelarve muutmine tulude osas on seotud sihtotstarbeliste toetuste laekumisega, tulude allika täpsustamisega ja valitsuse poolt tasandusfondist eraldatud vahenditega. Maksude osas eelarve vähendamise aluseks on võetud maksude tegelik laekumine eelarvesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles