Laaneots: Petraeus suuri muudatusi Afganistani strateegias ei tee

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petraeus Kabulis.
Petraeus Kabulis. Foto: SCANPIX

USAs oma esimesel ametlikul visiidil viibiv kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots usub, et USA ja NATO vägede uus ülemjuhataja Afganistanis kindral David Petraeus suuri muudatusi sõjastrateegias ei tee.

USA sõjaväeline juhtkond kinnitas Laaneotsale, et tihedat koostööd Eestiga peetakse oluliseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

USA ja NATO vägede uut ülemjuhatajat Afganistanis kindral David Petraeust tunneb kindral Laaneots isiklikult Iraagi päevilt ja usub, et suuri muudatusi sõjastrateegias ei tule.

«Ei muutu mitte midagi, ma olin ka USA staabiülemate komitee esimehe admiral Mulleni juures ja küsisin nimme, kas on ka Afganistani strateegias mingisuguseid muudatusi ning ta kinnitas veelkord, et nad on rääkinud Petraeusega, et midagi muutma ei hakata,» rääkis Laaneots.

Ainsaks suuremaks muudatuseks, mis Afganistanis olevaid Eesti sõjaväelasi puudutab, on see, et operatsiooni juhtimises toimuva ümberstruktureerimise käigus satutakse nüüd USA väejuhatuse alla, kuigi endiselt Briti pataljoni koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles