Spordiselts Kalevi võlakohustused vähenesid mullu ligi kaks korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Spordiselts Kalev.
Eesti Spordiselts Kalev. Foto: .

Eesti Spordiselts Kalevi võlakohustuste maht oli möödunud aasta lõpu seisuga ligi 10 miljonit krooni, mis on võrreldes 2008. aastaga ligi kaks korda vähem.

Seltsi võlakohustustest 2,6 miljonit krooni olid lühiajalised kohustused ja 7,5 miljonit krooni pikaajalised võlakohustused, selgub seltsi majandusaasta aruandest.

Mullu oktoobri lõpus kogunenud seltsi üldkogu otsustas siis võõrandada koos tagasiostmise õigusega sundmüügis olnud Kalevi kinnistud võlausaldajale.

«Tegime sundmüügivälise tehingu ja vabanesime võlanõuetest. Kinnistud läksid üle võlausaldajale ja meil on tagasiostmise õigus ja jääme rentnikeks. Lähima aasta või paari jooksul leiame ehk võimaluse tagasi osta,» ütles seltsi esimees Peeter Kreitzberg toona BNSile.

Kõnealustest kinnistutest asub üks Tallinnas Pärnu maantee 41, kus paikneb ka Kalevi peamaja. Teise kinnistu aadress on Staadioni 8, kus asub Kalevi spordihall.

Spordiseltsi põhitegevuse tulem oli mullu 6,8 miljonit krooni, 2008. aastal ületasid seltsi kulud tulusid 6,9 miljoni krooniga. Aruandeaasta tulem oli mullu ligi miljon krooni.

Tegemata antud asjaolu osas märkust juhtis audiitor aruandes tähelepanu asjaolule, et ettevõtte lühiajalised kohustused ületavad aasta lõpu seisuga käibevarasid 10,8 miljoni krooni võrra. See viitab audiitori hinnangul ettevõtte likviidsusprobleemidele tulevikus. Ettevõtte lühiajaliste kohustuste maht ulatus mullu 14,1 miljoni kroonini ja käibevara oli 3,2 miljonit krooni.

Seltsile kuuluvatest spordibaasidest töötas mullu kõige tulemuslikumalt OÜ Kalevi Veekeskus, lõpetades majandusaasta 5,1 miljoni krooni suuruse kasumiga.

2009. aasta lõpus töötas seltsis 20 inimest, 2008. aastal oli töötajaid 33. Majandusraskuste tõttu oli seltsil aruande põhjal kavas koondada töötajaid ka tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles