Harjumaal tõid päästjad kaldale kummimadratsiga merel triivinud noormehed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad.
Päästjad. Foto: Kristjan Teedema

Päästjad tõid täna Laulasmaal kaldale kaks noormeest, kes läksid täispuhutaval kummimadratsil merele ja ei pääsenud tugeva tuule tõttu enam kaldale.

Pärast kella 16 teatati häirekeskusele, et Laulasmaa SPA lähedal kaldast umbes paarisaja meetri kaugusel karjuvad kaks noormeest täispuhutaval madratsil appi, vahendas päästeameti pressiesindaja.

Kannatanuid sõitsid päästma Keila ja Nõmme komando päästjad ning kiirabi. Samuti tõttasid otsingutele Lohusalu vabatahtlikud merepäästjad ning politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter.

Päästjad rannalt hädasolijaid ei näinud ja asusid paadiga otsingutöödele. Pärast mõningast otsimist leidsid Keila komando pinnaltpäästjad merel kummimadratsiga triivivad abivajajad, aitasid nad päästepaati ja toimetasid kaldale. Kiirabi vaatas 2000. ja 1995. aastal sündinud noormehed üle, arstiabi nad ei vajanud ja lubati ära koju.

Päästetöö juhi sõnum käitusid noored õigesti, et hakkasid karjudes kohe endale tähelepanu tõmbama ja ei hüpanud sügavas vees madratsilt vette. Päästetöö juht tänab ka kõiki ka inimesi, kes hädaabinumbrile 112 helistades aitasid abivajajate asukohta täpsustada ja rannas olnud abistajaid, kes aitasid päästepaati vette lükata.

Sarnane õnnetusjuhtum oli reedel Pärnumaal Valgerannas, kus 9-aastane tüdruk sattus tugeva tuule tõttu kummimadratsiga merele. Mõlemad sündmused lõppesid õnnelikult, kuid Päästeamet hoiatab, et täispuhutavate mängumadratsitega merre minek on ohtlik, kuna tugev lainetus ja tuul võib selle kergesti kaldast eemale juhtida. Mõistlik on mängumadratsiga supelda tuulevaikse ilmaga, kaldale võimalikult lähedal, kus vesi ei ole üle pea ja ümberkaudsed inimesed saavad vajadusel kiirelt appi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles