Tallinna Ülikooli pürgijate hulk püsib mullusel tasemel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli bakalaureuseõppesse pürgijate arv püsib mullusega samal tasemel.
Tallinna Ülikooli bakalaureuseõppesse pürgijate arv püsib mullusega samal tasemel. Foto: SCANPIX

Tallinna Ülikooli (TLÜ) bakalaureuseõppesse kandideerijate lõpparv jääb mullusega samale tasemele, prognoosib vastuvõtuspetsialist.

«Enamik avaldusi on esitatud ja ma ei usu, et neid väga üle 11 000 kokku tuleb – sama palju, kui eelmisel aastal,» kommenteeris TLÜ vastuvõtuspetsialist Merit Paist.

Tänahommikuse seisuga oli Tallinna Ülikoolis bakalaureuseastmel õppimiseks esitatud 9911 avaldust.

Erialadele, kus tuleb sooritada vastuvõtueksameid, lõppes avalduste esitamine eile. Kandideerimine neile bakalaureuseõppe erialadele, kus vastuvõtt on riigieksamite tulemuste põhine, kestab veel 19. juulini.

Bakalaureuseastme populaarseimateks erialadeks on sarnaselt varasematele aastatele riigiteadused, inglise keel ja kultuur ning kehakultuur.

Magistriõppesse kandideerijaid oli paari päeva eest ligi kaks tuhat ning Paisti sõnul on praegune majandusolukord õpingute jätkamist mõnevõrra populaarsemaks muutnud.

«Nüüd on inimestel taaskord aega ülikooli tulla, sest tööturg jätab neile võimaluse veeta oma aega õppides. Tendents ei ole kindlasti langev,» ütles ta.

Magistriõppe populaarseimateks erialadeks on kirjalik tõlge, organisatsioonikäitumine ning eripedagoogika ja nõustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles