Karskusliit soovitab luua alkoholivabu alasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Karskusliit kutsub omavalitsusi piirama alkoholi tarvitamist avalikes kohtades nii palju kui võimalik ning valitsust korraldama alkoholipoliitikat terviklikult ja eri ministeeriumite vastutusalade koostöös.

Juuli alguses kehtima hakanud korrakaitseseaduse muudatus, mis lubab alkoholi tarvitada enamikus avalikes kohtades, on karskusliidu hinnangul vastuolus valitsuse heaks kiidetud alkoholipoliitika rohelise raamatu põhimõtetega, seega ka üldise kavaga vähendada alkoholi tarvitamisega seotud kahjusid ühiskonnas.

«Mõistame, et korrakaitseseaduse muudatusi plaaniti aastaid enne rohelise raamatu protsessi, mil alkoholipoliitika oligi vähem tähtsustatud, kuid nüüd oleme uues olukorras ja selline muudatus paistab ebaloogilisena. Oleme kindlalt seisukohal, et see seadusemuudatus tuleks tagasi võtta ning vahepealsel perioodil peaks omavalitsustel lastama oma territooriumil kehtestada piirangud maksimaalses ulatuses,» seisab karskusliidu pöördumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles