Linnas tembutab nähtamatu Vinski

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padjaklubi keelepeksjad Pirtspek 2(vasakult, Marika Barabanštšikova), Pirtspek 1 (Liina Tennosaar) ja Pirtspek 3 (Inga Lunge) saavad õpetust kasukatelt, millesse on pugenud ennast nähtamatuks muutnud Vinski (Karl Kristjan Puusepp) ja Apteeker (Leino Rei).
Padjaklubi keelepeksjad Pirtspek 2(vasakult, Marika Barabanštšikova), Pirtspek 1 (Liina Tennosaar) ja Pirtspek 3 (Inga Lunge) saavad õpetust kasukatelt, millesse on pugenud ennast nähtamatuks muutnud Vinski (Karl Kristjan Puusepp) ja Apteeker (Leino Rei). Foto: Kalev Saar

Igal asjal on oma aeg ja koht. Laulupeomuuseumi sisehoov on küll loodud vabaõhulavastuste mängimiseks, kuid alles nüüdsel suvel on see leidnud järjekindla sihtotstarbelise rakenduse.

Varem on kivises ja betoonises sisehoovis, kuhu avanevad muuseumi kahe korruse aknad, andnud üksikuid etendusi harrastusnäitlejad. Emajõe Suveteater ja samuti Vanemuine on oma lavastusi teinud seni muuseumimaja kõrval pargipuude vilus.

«Üle linna Vinski» on soome kirjaniku Aapeli kirjutatud lugu väikelinna 10-aastase poisi Vinski igavaks kippuvast suvest (sest sõbrad on maale sõitnud). Igavuse peletamiseks hakkab ta linnakivide vahel unistama ja jõuab nähtamatuks tegeva pulbrini. Mida kõike küll sellega saab ette võtta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles