Rõivas: vähemalt üks Euroopa tippjuhtidest peaks tulema uutest liikmesriikidest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogule saabunud peaminister Taavi Rõivas.
Euroopa Ülemkogule saabunud peaminister Taavi Rõivas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ütles enne Euroopa Ülemkogu kohtumise algust, et vähemalt ühe kõrge ametikoha peaks täitma uue liikmesriigi esindaja.

Peaminister Rõivas loodab, et täna õnnestub jõuda kokkuleppele Euroopa Ülemkogu eesistuja ja välispoliitika kõrge esindaja isikus, teatas valitsuse pressiesindaja.

 

«Eesti toetab kogemustega ja võimekaid kandidaate, kellel on selge arusaam muutunud julgeolekuolukorrast Euroopas,» rääkis Rõivas.

 

Peaministri sõnul peaks vähemalt ühe ametikoha täitma 2004. ja 2007. aastal liitunud liikmesriigi esindaja, kes mõistab meie regiooni huve.

 

Rõivase sõnul on nimedest enne ülemkogu veel vara rääkida, sest kõik otsused langetatakse algaval kohtumisel.

 

Valitsusjuhid arutavad täna ka arenguid Ukrainas. Peaministri sõnul ei ole Venemaa juuni ülemkogu poolt seatud tingimusi seni täitnud.

 

«Tänasel kohtumisel arutatakse edasisi samme, et peatada Venemaa-poolne separatistide toetamine Ukrainas,» ütles Rõivas. «Lisaks on kavas takistada investeeringute tegemist annekteeritud Krimmi ja tugevdada sanktsioone nende suhtes, kes toetavad või saavad kasu Krimmi annekteerimisest,» rääkis Rõivas eelseisvast kohtumisest.

 

Ülemkogu algab Eesti aja järgi kolmapäeval kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles