Roosiilu presidendi aedniku käe all

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Vähestel avaneb võimalus külastada imelist presidendi kantselei roosiaeda Kadri-orus, veelgi vähem teatakse, kuidas aednik Eve Silm 1500 istikuga igal aastal rinda pistab.

«Nädala jagu lükkasid tänavu jahedad ilmad rooside õitsemise aega hilisemaks küll,» nentis presidendi kantselei aednik Silm basseini ääres peenraid silmitsedes. «Näiteks seesama «Gruß an Bayern» on väiksem ja lühem, eelmistel aastatel on ta palju lopsakam ja kõrgem olnud. Muidu on ta väga hea sort – suve keskpaigast kuni sügiseni õitseb,» hindas naine erkpunaseid õisi.

Riigipea tagahoovis kasvab kokku 35 roosisorti ja 1500 istikut. Aiaplaani koos sortide asetusega kujundas Põltsamaa roosiaia rajaja Rein Joost. «Tema käest tellin ma sorte, mis on talve jooksul haigeks jäänud või lihtsalt külmaga välja läinud. Ta paljundab neid» rääkis Silm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles