Madalikele sõitjaid on tänavu palju rohkem

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel on sel aastal Eesti vetes madalikule sõitnud juba 18 veesõidukit, eelmise aasta samaks ajaks oli see­suguseid õnnetusi juhtunud vaid seitsmel korral.

Ameti pressiesindaja Kaja Grak ütles, et peamiselt sõideti madalikele Lääne prefektuuri vastutusalas olevatel merealadel, kokku 14 korral. 18 juhust ühel puhul oli tegemist kauba­laevaga. «Sagedasemad madalikule sõitmise põhjused on seotud kas harrastus­mere­sõitjate vähese mere­sõidu­koge­musega või tehakse na­vi­gat­si­ooni­vigu,» rääkis Grak.

Ka Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas arvas, et selliste õnnetuste puhul on enamasti tegemist inimestega, kellel pole piisavalt kogemusi. Samuti võib tihti tegemist olla üüri­jahiga ja selle pardal olevatel inimestel pole ka küllaldaselt teadmisi meresõidust. «Mulle teada­olevalt ei ole selliseid asju juhtunud inimestega, kes on näiteks mõne jahtklubi liikmed,» ütles Kallas ja lisas, et jaht­klubide liikmete seas on üldjuhul väga head purjetajad. «Need inimesed on elu jooksul purjetamist õppinud ning teavad, mida ja kuidas teha,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles