Tänavu oli kõige suurem konkurents Tallinna Ülikooli haldus- ja ärikorralduse erialale

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudeng.
Tudeng. Foto: Postimees.ee

Postimees reastas nelja Eesti juhtiva kõrgkooli, Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli ning Eesti Maaülikooli populaarsemad ja ebapopulaarsemad erialad.

Kõige rohkem tahtjaid (12,3) oli ühele õppekohale Tallinna Ülikooli haldus- ja ärikorralduse erialal.

Kõige rohkem, 788 avaldust, laekus Tartu Ülikooli arstiteaduse erialale. Tartu Ülikooli kõige konkurentsitihedam eriala oli füsioteraapia, kus ühele kohale kandideeris 11 noort.

Eesti Maaülikoolis oli kõige suurem konkurents toiduainete tehnoloogia erialale, kus 25 kohta jahtis 257 kandidaati.

Tallinna Tehnikaülikooli bakalaureuseõppe suurima konkurentsiga eriala oli logistika: 50 kohta ja 224 avaldust.

Postimees arvestas vaid bakalaureuseõppe tasuta erialasid. Kui vaadata ka rakenduskõrgharidusõpet, siis oleks Eesti kõige konkurentsitihedamad erialad Tallinna Tehnikaülikooli rahvusvaheline majandus ja ärikorraldus (12,95 kandidaati ühele kohale) ning majandusarvestus (12,35 kandidaati ühele kohale).

Haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Helen Põllo ütles üliõpilaskandidaatide eelistusi kommenteerides, et ärindus ja haldus on läbi aastate väga populaarsed valdkonnad olnud.

«Riiklik kasvuvajadus on eelkõige seotud IT sektori, tootmise ja tehnoloogia aga ka meditsiini ja tervishoiu valdkonnaga. Seega on hea meel näha, et antud õppekavad on samuti antud nimekirjas esindatud,» tähendas Põllo.

«Muidugi tuleb sügisel uuesti vaadata, kas õppekohad ka reaalselt täideti. Paljuski sõltub olukord lävendist ning täna võivad inimesed kandideerida mitmesse kooli ja õppekavale korraga,» lisas ta.

Järgnevatel graafikutel tähistab Tartu Ülikooli roheline, Tallinna Ülikooli kollane, Tallinna Tehnikaülikooli punane ning Eesti Maaülikooli sinine värv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles