Andrus Karnau: poliitiline suvetuur

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Haapsalu Augustibluusi tehti aastaid n-ö põlve otsas, pigem armastusest muusika vastu. Omaaegset hingust on ka praegu veel tunda. Ainus häda on korraldajail kogu aeg see olnud, et bluusimaailma suured tähed, keda õnnestub Eestisse kutsuda, kipuvad kohalikule publikule tundmatuks jääma. Tanel Padar, Emil Rutiku, Tõnis Mägi ja siis üks suur välismaa bluusitegija... Uudishimulikumat kontserdikülastajat aitab Google, aga korraldajale on see ikka peavalu, kui pole tähte, kelle nime kõik poole sõna pealt teavad.

Märulistaar Steven Seagal oli täistabamus. Teda teavad kõik, sülelapsest vanuriteni. Kuna tema filmid on lihtsakoelised, siis kõik mõistavad neid. Kindla peale minek.

Küüniliselt võttes, paremat reklaami kui Tõnis Mägi üleskutse bluusifestivali boikoteerida oleks raske tahta. Tavaliselt peavad korraldajad meelitama ajakirjanikke lugusid kirjutama. Praegu ei pea kedagi paluma, sest jutt käib juba mitmendat päeva ainult Steven Seagali ja Augustibluusi ümber. Festivalile tuntuse kasvatamiseks pole paremat vahendit kui debatt sotsiaalmeedias, iseasi, kas kontserdikorraldaja ikka ise tahtis sellist kuulsust. Vananevad tähed või muidu vasakpoolsete vaadetega kultuuritegelased on varemgi otsinud äärmusrežiimide juhtide tähelepanu ja aupaistet. Kuulsuse otsimine kipub olema kahepoolne. Filminäitleja Sean Penn sõbrustas Venezuela juhi Hugo Chávezega. Korvpallitäht Dennis Rodman on kiitnud Põhja-Korea režiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles