Narkomaan varastas käekotte

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria käib Liiva kalmistul lähedaste haudadel pühade ja tähtpäevade ajal. Ta on küll märganud surnuaial kahtlasi inimesi ja korra isegi ühe teise naise kaitsmiseks appi hüüdnud, ent teda ennast ega tema vara keegi ohustanud pole.
Maria käib Liiva kalmistul lähedaste haudadel pühade ja tähtpäevade ajal. Ta on küll märganud surnuaial kahtlasi inimesi ja korra isegi ühe teise naise kaitsmiseks appi hüüdnud, ent teda ennast ega tema vara keegi ohustanud pole. Foto: Erik Prozes

Teoorias tundus see lollikindel kuriteoplaan – varastada kalmistutel hauakoristamisega ametis olevate vanainimeste selja tagant salaja nende käekotte. Ometi seisid ühel hommikul politseinikud narkomaan Andrei ukse taga ja viisid üllatunud mehe kaasa – viis vargust olid tema meelest ideaalselt õnnestunud.

«Sellist süsteemset varastamist pole meil kalmistutel varem olnud,» ütleb Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse politseileitnant Jan Lants. Ta räägib juuni keskel Tallinnas Liiva kalmistul alanud sarivargustest.

Pealtnäha tunduvad need lihtsate kuritegudena. Varas valis ohvriks alati üksiku vanatädi, kes oli kalmistul omaste haudu korrastamas. Varas oli platsis samal hetkel, kui hauaplatsi rehitsema asunud vanadaam oma käekoti maha pani ja sellele selja keeras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles