Viadukti paigaldamine seiskab rongiliikluse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis pole varem viadukte nii rajatud, et selle konstruktsioon ehitatakse mujal valmis ja viiakse siis hiljem oma kohale raudteetammis.
Eestis pole varem viadukte nii rajatud, et selle konstruktsioon ehitatakse mujal valmis ja viiakse siis hiljem oma kohale raudteetammis. Foto: Toomas Tatar

Eeloleval nädalavahetusel leiab Keila-Pääsküla raudteelõigul aset pretsedenditu sündmus Eesti tee-ehituspraktikas – varem valmis tehtud raudteeviadukt lükatakse mööda ajutisi rööpaid oma kohale raudteetammis, nii et raudteeliiklus on häiritud vaid paar päeva.

Topi liiklussõlme projekti raames rajatav, üle Pärnu maantee kulgev maanteeviadukt on peaaegu valmis. Järgmine tee-ehitusele ette jääv takistus on raudtee. Sealt aga ei viida autoteed mitte üle, vaid alt läbi. Kusjuures viadukt saab paika enneolematul kiirusel. See pannakse paika nii, et raudteeliiklus Pääsküla-Keila raudteelõigul suletakse vaid kaheks ööpäevaks. Laupäeval-pühapäeval sõidavad seal rongide asemel asendusbussid. Rongiliikluse muudatuste plaan on väljas Elroni kodulehel.

«Betoonkonstruktsiooni kummassegi otsa pannakse sellised ajutised liiprid või talad ja mööda neid lükatakse viadukt oma kohale ja pannakse raudtee sinna peale,» kirjeldas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu. Selle töö teeb ära üks Soome firma, kellel on vastavad kogemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles