Muudatus aitab võidelda ümbrikupalkadega

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksuameti prognoosi kohaselt annab töötajate registreerimine kümme miljonit eurot iga-aastast maksutulu. Peamist laekumise tõusu ootab maksuamet ehituse, majutuse- ja toitlustuse valdkonnast.

Suurim ümbrikupalga probleem on ehitusvaldkonnas: ümbrikupalga saajatest u 43 protsenti töötavad ehituses ja 14 protsenti toitlustusärides. Eesti hotellide ja restoranide liidu juht Verni Loodmaa peab musta raha probleemiks.

Tema hinnangul võib töötajate registreerimise kohustus maksulaekumist parandada. «Mingisugune raviv toime kindlasti on,» ütles mees. Loodmaa sõnul  tekitavad ümbrikupalgad probleeme ausatele ettevõtjatele, kes korrektselt makse maksavad. Varasem olukord oli soodne sahkerdajatele.

Samas tunnistas Loodmaa, et toitlustus- ja majutusvaldkonnas on ausat äri keeruline teha. Tooraine- ja kapitalikulud on kõrged. Ümbrikupalk on üks viise ettevõtmist käigus hoida. «Vaieldamatult on üks nutikas lahendus maksta töötasu niimoodi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles