Allikmaa: AK saab uudistemajas poolteist korda suurema stuudio

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa uuenenud raadiomaja avamisel.
Margus Allikmaa uuenenud raadiomaja avamisel. Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse liikme Margus Allikmaa sõnul saab uudistesaade Aktuaalne Kaamera (AK) praegusega võrreldes oluliselt ruumi juurde ning muutub renoveerimist ootavasse uudistemajja ehk vanasse raadiomajja kolimise järel vähemalt pooltest korda suuremaks.

«Võrreldes tänasega saab AK stuudio ruumi kõvasti juurde. Päris kahte korda ta suuremaks ei lähe, aga poolteist korda kindlasti,» ütles Allkmaa BNSile. «Praegu on planeeritud remondi alguseks järgmise aasta 1. aprill. Kui juhtub ime ja kõik läheb hästi, siis alustame pisut varem. Mõte on niisugune, et 2016. aasta suvel kolivad kõik uudised sinna majja kokku.»

Allikmaa sõnul on ERR renoveerimiseks riigieelarvest küsinud investeeringutõusu. Remondi kogumaksumuseks on plaanitud 4,4 miljonit. «Me ei remondi kogu raadiomaja, sest erinevalt sellest majast, mida me just remontisime, on vana raadiomaja ehituslikus mõttes ikkagi väga heas konditsioonis. Loomulikult on kõik elektrisüsteemid, ventilatsioonisüsteemid ja küttesüsteemid seal ajast ja arust ning need tuleb välja vahetada, aga ei pea kindlasti seinu lahti võtma ja kõiki aknaid ja uksi välja vahetama. Põrandad ja laed on kõik enam-vähem korralikud,» märkis Allikmaa.

«Raadioteater jääb jätkuvalt vanasse raadiomajja, kus praegu raadioprogrammid istuvad. Seal on kaks raadio muusikastuudiot – esimene ja teine stuudio –, mis jäävad sinna. Kui vana raadiomaja läheb remonti, oleme me sunnitud nad ajutiselt kinni panema. Kui remont lõpeb, jätkavad raadioteater ja kaks muusikastuudiot seal enda tegevust,» selgitas Allikmaa ja lisas, et vanast raadiomajast kolivad uude raadiomajja ära ainult kolm raadioprogrammi.

Allikmaa sõnul hakatakse värskelt remonditud uut raadiomaja edaspidi kutsuma raadiomajaks ning renoveerimist ootavat vana raadiomaja uudistemajaks.

«Lisaks muusikastuudiotele ja raadioteatrile kolivad uudistemajja kõik uudistetoimetused: teleuudised, raadiouudised – mis on seal ka praegu – pluss internetiuudised ja kogu veebitegevus,» ütles Allikmaa.

Täiesti uue uudistekompleksi ehitamise kalkulatsiooni ei ole Allikmaa sõnul kunagi tehtud. «Kui me praegu uue raadiomaja remondi lõpetasime, siis see on rahvusringhäälingu kogu kinnisvarast ligi 15 protsenti või pisut vähem. Kui me saame korda ka uudistemaja, siis me jõuame umbes kolmandiku peale. Kõik telestuudiod – neid on meie ruutmeetriarvestuses 70 protsenti – ootavad jätkuvalt kordategemist. Ja nende puhul me kaalume variante, kas teha korda olemasolevad ja ehitada üks stuudio juurde või rajada raadiomaja ja uudistemaja vahele jäävasse suurde tühja hoovi täiesti uus stuudiokompleks. Siin tuleb teha kaks arvestust ja vaadata, kumb lõpuks odavam tuleb,» märkis Allikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles