Linnaelust ära lõigatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saar nagu kunstiteos: silm puhkab Pranglil.
Saar nagu kunstiteos: silm puhkab Pranglil. Foto: Liis Treimann

Pisike, kuid palju põnevust pakkuv Prangli saar asub küll Tallinna külje all ja liinilaevaga jõuab Leppneeme sadamast sinna vaid tunniga, ent paljudel on see koht veel avastamata.

Mis maa see on, kus põliselanike arvu mõõdetakse umbes sajaga, veevärgiga tualette on vaid kaks ning samast nimest tuletatud sõnaga tähistatakse kiiruse peale peastarvutamist? Vastus viimasele vihjele on pranglimine – ja sellega peaks vist ka kohanime saladus lahendatud olema.

Prangli saarele sõidetakse liinilaevaga Viimsist Leppneeme sadamast. Minuga ühte ekskursioonipunti satub noor Kanada abielupaar – Jordan ja Carmen koos oma aastase tütre Anittaga.  Mõlemad on sündinud ja kasvanud Torontos, aga üllatusena on Carmeni juured Eestis ja tänu sellele oskab ta ka eesti keelt. Naise vanemad elavad praegu Rootsis, isapoolne vanaisa oli aga põline pranglilane. Carmen tuli Toronto kooriga laulupeole ja tahtis ühtlasi siit ilmast lahkunud vanaisa talu üle vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles