Liblikad ja siid

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rätikutest tehtud: Kätlini enda looming – siidist suvekleit on kokku pandud liblikateemaliste joonistustega siidirätikutest, peasall samuti liblikajoonistustega. Õlakott Jucocute’ilt ehk Julia Korovinalt, varvast ehib Indiast toodud kuukiviga varbasõrmus.
Rätikutest tehtud: Kätlini enda looming – siidist suvekleit on kokku pandud liblikateemaliste joonistustega siidirätikutest, peasall samuti liblikajoonistustega. Õlakott Jucocute’ilt ehk Julia Korovinalt, varvast ehib Indiast toodud kuukiviga varbasõrmus. Foto: Liis Treimann

Moekunstniku ja illustraatori Kätlin Kaljuvee suvises riietuses on sama palju lendlevat siidi, eksootilisi pisidetaile ning romantilis-muinasjutulisi pintslitõmbeid nagu tema loominguski.

Mida kõike võib Kätlin Kaljuvee riidekapi sügavustest leida: madudega Medusa päid, paabulinde, liblikaid, hobuseid. Siiski, kõik need ehivad hoopis tema liblikõhulisi siidirätikuid ja nendest tehtud kleite – see on moekunstniku enda kätetöö, mida ta ka ise kannab ja hurmava kergusega nii kiirmoemärkidelt kui ka second-hand’ist pärit asjadega kombineerib.

Kõik Kätlini kangaillustratsioonide mustrimotiivid pole aga ainuüksi joonistused, vaid lood, mille müstiline loomus on saanud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles