Männiku karjäär nõudis täna kahe ujuja elu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku järve ääres esialgu ametlikku supelranda ei avata.
Männiku järve ääres esialgu ametlikku supelranda ei avata. Foto: Andres Haabu

Männiku karjääris vajus 29-aastane mees vee alla, teda päästma läinud mehe süda seiskus.

20. juulil kell 16.47 teatati häirekeskusele, et Saku vallas Männiku karjääris on vee alla vajunud ujuma läinud 29-aastane mees ning teda läks päästma läheduses viibinud meesterahvas, teatas päästeameti pressiesindaja.

Päästjate kohale jõudes selgus, et uppujat päästma läinud 1960. aastal sündinud mehe süda on madalas vees terviserikke tõttu seiskunud, tema elustamiskatsed tulemusi ei andnud.

Nõmme päästekomando pinnaltpäästjad alustasid koheselt ka vee alla vajunud mehe otsinguid, kuid teda leida ei õnnestunud. Pinnaltpäästjad lõpetasid otsingud kella poole seitsme ajal ning edasi otsivad kadunud meest tuukrid.

Mõlema mehe sõprade ütluste kohaselt olid mehed joonud paar õlut, kuid ei tundunud üldse purjus olevat. Päästeamet tuletab meelde, et ka mõõdukas kogus alkoholi mõjutab keha motoorikat. Alkoholi tarvitanud inimesel tekivad koordinatsioonihäired ja ta võib vett ootamatult hingamisteedesse tõmmata. Paanikasse sattunud inimene ei kontrolli enam oma liigutusi ja võib uppuda.

Samuti paneb Päästeamet inimestele südamele, et abivajajat päästma minnes tuleb alati veenduda enda võimetes ja ohutuses. Suplemiseks on parimad rannad need, kus on rannavalve. Ka seal on oluline ohutu käitumine ning hoolivus ja tähelepanelikkus nii enda kui teiste suhtes.

Tänavu on uppunud juba 28 inimest. Uppunute hulka ei ole arvestatud täna Männiku karjääris kadunuks jäänud meest, kuna teda ei ole veel leitud.

Copy
Tagasi üles