Narvas alla kukkunud purilennukis hukkus mees

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purilennuk. Foto on illustratiivne.
Purilennuk. Foto on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Narva lennuväljal kukkus täna pärastlõunal alla purilennuk, mille piloot hukkus saadud vigastustesse kohapeal.

Purilennuk kukkus alla kell 15.17 ligikaudu kilomeeter lennuväljast eemal. Traagilises õnnetuses surma saanud 58-aastasel piloodil oli 41 aastat lennukogemust, rääkis Ida prefektuuri pressiesindaja Karis Niisuke Postimees.ee´le.

Esialgseil andmeil oli vanemat tüüpi purilennuk hiljuti remondis ning piloot tegi sellega proovilendu.

«Kas purilennuki allakukkumise põhjuseks olid tehnilised probleemid, piloodi tegevus või mõni muu põhjus, selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus,» märkis Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Anneli Pärt.

Õnnetuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist.

Mai keskel juhtus sarnane õnnetus Kuusiku lennuväljal, kus kukkus samuti alla purilennuk ning piloot hukkus kohapeal. Siis kukkus ühekohaline purilennuk alla vintsimisseadmega õhku tõmbamise käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles