Täna mälestatakse Utøya tragöödias hukkunuid

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna asetatakse Norra saatkonna ette Utoya massimõrvas hukkunute mälestuseks küünlad.
Täna asetatakse Norra saatkonna ette Utoya massimõrvas hukkunute mälestuseks küünlad. Foto: Mihkel Maripuu

Täna möödub kolm aastat Utøya tragöödiast, kui Utøya saarel mõrvati 69 Norra Tööpartei noorteorganisatsiooni liiget. Kell 12.00 süüdatakse küünlad Kuningliku Norra Saatkonna ees. 

«Peame tegutsema selle nimel, et poliitiliste vaadete omamine on igaühe vaba valik ning panustama ühiskonna liikmete tolerantsuse tõstmisesse. Ma tahan elada Euroopas, kus mitte kedagi ei kiusataks ega vaadataks teistmoodi tema uskumuste või poliitiliste vaadete pärast,» ütles noorsotside asepresident Monika Maljukov, kes kutsub teisigi küünlaid süütama. 

Iga-aastasest küünalde süütamisest Norra saatkonna ees on saanud traditsioon, millega soovitakse juhtida tähelepanu sallivusele ja hoolivusele. Noorsotsid kutsuvad ka kõiki teisi üles süütama hukkunute mälestuseks küünlad täna oma kodudes või ühinema nendega kell 12 Kuningliku Norra Saatkonna ees aadressil Harju tänav 6.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles