Laenude ja liisingute maht juunis kasvas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sarnaselt eelnevate kuudega jätkus ka juunis ettevõtetele ja majapidamistele antud laenude ja liisingute mahu tagasihoidlik kasv. Eesti Panga finantsstabiilsuse osakonna juhataja Jaak Tõrsi sõnul suurenes portfell võrreldes eelmise aasta juuniga 2,8 protsenti ning selle väärtus oli 15,1 miljardit eurot.

Ettevõtetele antud laenude ja liisingute portfelli aastakasv oli juunis 4,3 protsenti. Kui ettevõtetele antud lühiajaliste laenude ja liisingute käive jäi varasemate kuude tasemele, siis pikaajaliste laenude ehk põhivarainvesteeringutega seotud laenude ja liisingute käive vähenes juunis 170 miljoni euroni (mais oli käive üle 230 miljoni euro). Eelmiste kuudega võrreldes võtsid põllumajandus- ja tööstussektori ettevõtted vähem pikaajalisi laene.

Majapidamistele antud uute laenude maht jäi juunis varasemate kuude tasemele. Uusi eluasemelaene võeti 66 miljoni euro eest, mis on samas suurusjärgus kui eelneval kolmel kuul. Eluasemelaenude portfell jätkas tagasihoidlikku kasvu – selle aastakasv küündis juunis 1,7 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles