Veteranid kogunevad taas Sinimägedele

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Vaivara vallas Grenaderimäel kogunevad laupäeval 20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranid ja vabadusvõitlejad, et mälestada Sinimägede lahingutes langenud sõdureid. Tänavune kokkutulek on lisaks pühendatud laiemalt Eesti kaitselahingute 70. aastapäevale.

20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranide ühenduse juhatuse esimehe Mauri Kiudsoo sõnul saab traditsiooniline kokkutulek alguse kell 11. «Kui on väga kuum ilm, siis vanad mehed ei taha ehk väga kaua ka päikese käes olla,» selgitas ta ning lisas, et üritus kestab arvatavasti kella kahe või kolmeni.

Kiudsoo arvas, et laupäeval võib Sinimägedele oodata üle 500 inimese. «Neid, kes reaalselt Sinimägedel sõdisid, on elus veel kümneid, aga iseküsimus on, kui palju neist kohale tuleb. Kui inimesed on juba kõrges vanuses, siis tihtipeale lähedased ei taha neid välja lasta,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles