Politsei: MM-finaali vaatajate suur hulk tuli üllatusena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mm-i finaal Vabaduse väljakul
Mm-i finaal Vabaduse väljakul Foto: Peeter Langovits

Eileõhtust jalgpalli MMi finaalmatši Vabaduse väljakule vaatama kogunenud suur rahvahulk tuli politseile üllatusena, kuid sellele reageeriti kiiresti ja lisatööd tegema kutsuti appi ka teiste jaoskondade patrullid.

«Tõenäoliselt tuli ka Tallinna linnale üllatusena, et finaali tuli vaatama niivõrd suur hulk inimesi, seetõttu ei vastanud ka olmetingimused ega muu ettevalmistus rahvamassi suurusele,» sõnas Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva.

Tema sõnul polnud eilne õhtu küll esimene kord, mil Vabaduse väljakul jalgpalli jälgiti, kuid seni oli osalejate arv olnud tunduvalt väiksem ja jalgpallivaatamised möödunud rahulikult.

«Rahvahulga kogunedes suunas politsei operatiivselt vanalinna ja Vabaduse platsi ümbrusesse mitu kesklinna politseijaoskonna patrulli ja kaasati ka teiste jaoskondade patrulle,» märkis Solntseva.

«Politsei reageerimist vajas üks võimalik kaklus, kuid selgus, et tegemist oli sõbraliku embamisega. Siiski oli politseil kesklinna piirkonnas avaliku korra tagamisega tavapärasest oluliselt rohkem tööd.»

Politsei hinnangul näitas eilne õhtu selgelt, et tuhandete inimestega ürituse puhul oleks lisaks korraldatud jookide müügile tarvis läbi mõelda ka kõige elementaarsemad asjad nagu prügikastide ning välikäimlate olemasolu, et ei rikutaks heakorda.

«Arvestades Vabaduse platsil valitsenud kõrgendatud meeleolu võib öelda, et eilne jalgpalliõhtu möödus siiski suuremate vahejuhtumiteta,» hindas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles