Eesti eksperdid õpetavad Dominicas küberturvalisust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) kolm eksperti sõidavad täna Ameerika Riikide Organisatsiooni kutsel Dominicasse, et õpetada seal küberturvalisuse korraldamist.

RIA kriisireguleerimise valdkonna juht Lauri Luht räägib e-riigi riskidest, kriiside lahendamisest ning küberturvalisuse ja -kaitse korraldamisest Eesti näitel, teatas RIA.

Riskihaldusosakonna juhataja Sven Kivvistik tutvustab Eesti kogemust küberkaitsevõime arendamisel ning meie sellealast koostööd teiste riikidega.

Arendus- ja uurimistegevuse osakonna peaspetsialist Hillar Aarelaid jagab, kuidas Eesti on loonud võime lahendada küberintsidente ning annab soovituse, kuidas seda peaks tegema Dominicas, arvestades nii tehnilisi kui mittetehnilisi kompetentse.

Dominica asub Kesk-Ameerikas Kariibi mere ja Atlandi ookeani vahel Väikeste Antillide saarestikus. Dominica lähimad naaberriigid on Puerto Rico ning Trinidad ja Tobago. Riigi pealinn on Roseau.

Eesti eksperdid viibivad seal nädala. Nende reisi- ja majutuskulu katab Ameerika Riikide Organisatsioon, mille peamine eesmärk on rahu ja julgeoleku tagamine Ameerikas, see tegeleb ka majandus-, teadus- ja kultuurikoostööga ning sotsiaalsete ja õiguslike probleemide lahendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles