Purjus taksojuht põhjustas Ida-Virus mitme autoga õnnetuse

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Tallinna – Narva maanteel
Õnnetus Tallinna – Narva maanteel Foto: Ida prefektuur

Töövälisel ajal purjuspäi rooli istunud taksojuht põhjustas eile Ida-Virumaal mitme autoga liiklusõnnetuse. Mees viidi pärast õnnetust koos kaassõitjatega haiglasse, kust nad lubati kodusele ravile.


Õnnetus juhtus kella 22.05 ajal Ida-Virumaal Vaivara vallas Tallinna – Narva maantee 208. kilomeetril. Sõiduauto Mazda 6, mida juhtis alkoholijoobes 48-aastane Vladimir, sõitis tagant otsa ees liikunud sõidukile Ford Transit, mida juhtis 44-aastane Aleksandr ning kaldus seejärel vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu liikunud veokiga Scania, mida juhtis 47-aastane Sergei.

Mazda juht ja kaassõitjad 24-aastane alkoholijoobes Aleksandr ning 23-aastane alkoholijoobes Nikolai toimetati Narva haiglasse, kust nad lubati kodusele ravile.

Ida prefektuuri Narva politseijaoskonna juhi Reeno Kullamä sõnul on tegemist elukutselise taksojuhiga, professionaalse autojuhiga, kes on oma tööd tehes vastutav ka teiste inimeste elude eest. «Olenemata sellest, et liiklusõnnetuse põhjustas mees töövälisel ajal, peaks tema puhul olema välistatud ainuüksi mõte joobnuna autorooli istuda. Õnne kombel ei kaasnenud liiklusõnnetusega võimalikke suuri kahjusid, kui võtta arvesse, et joobes juht sõitis otsa vastu tulnud veoauto kütusepaagile. Võib vaid ette kujutada, millised olnuks tagajärjed, selle plahvatuse või põlema süttimise korral,» ütles Kullamä.

Ta lisas, et palavate ilmadega on inimeste tähelepanu hajutatud ning sõidukijuhte pimestab tihti ka  ere päike. «Seetõttu kutsun kõiki liiklejaid üles tähelepanelikkusele. On väga oluline säilitada teedel, tänavatel liigeldes selge pea ja valvsus kaasliiklejate suhtes,» märkis Kuulamä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles