Pärnumaal tüdruku surnuks sõitnud auto juht põgenes

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Tõstamaa vallas sõitis eile õhtul auto otsa jalgrattaga sõitnud tüdrukule, kes hukkus sündmuskohal, sõiduki juht põgenes.
Pärnumaal Tõstamaa vallas sõitis eile õhtul auto otsa jalgrattaga sõitnud tüdrukule, kes hukkus sündmuskohal, sõiduki juht põgenes. Foto: Lääne prefektuur

Pärnumaal Tõstamaa vallas sõitis eile õhtul auto otsa jalgrattaga sõitnud tüdrukule, kes hukkus sündmuskohal, sõiduki juht põgenes.

Politsei sai eile kell 23.32 teate, et Kastna külas, Kastna-Riidamaa-Jäärumetsa tee esimesel kilomeetril sõitis Mitsubishi L 200 maastur tagant otsa samas suunas paremal pool sõidutee ääres jalgrattaga sõitnud 14-aastasele neiule.

Jalgrattur hukkus sündmuskohal. Auto lahkus sündmuskohalt, kuid teele oli kukkunud selle registreerimisnumbrimärk. Tüdrukuga koos liikunud teine jalgrattur jõudis kokkupõrkest hoiduda, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Õnnetus juhtus kruusateel, lauges kurvis, kus mõlemal suunal on hea nähtavus. Politsei alustas juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak ütles Postimehele, et kella 11 seisuga ei olnud politsei kahtlusalust veel tabanud, samuti ei olnud auto roolis olnud inimene ka ise politseisse pöördunud.

«Kuna sündmuskohale jäi auto numbrimärk, siis me oletame, kes auto roolis olla võis,» lausus Grak.

Tema sõnul ei jõudnud õnnetusest tervena pääsenud jalgrattur auto roolis olnud inimest näha, kuna õnnetuse ajal oli juba pime.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis avaldas kaastunnet hukkunud neiu lähedastele. Ta avaldas lootust, et auto roolis olnud juht õnnestub kiiresti välja selgitada.

«Nii nagu liikluses ikka, on kergliikleja haavatavam pool. Samas on oluline, et maanteel sõites, ka suhteliselt valgel suveööl, teeks jalgrattur end võimalikult hästi nähtavaks ning kasutaks kaitsekiivrit,» lausus Kivis.

Politsei tegeleb praegu maasturijuhi otsimisega. Kivis soovitas auto roolis olnul inimesel endal politseiga ühendust võtta, sest vastutusest hoiduda ei ole tal võimalik.  Kivis tuletas meelde, et pimedal ajal sõites peaks sõidukijuht valima sõidukiiruse, mis takistuse teele ilmumisel jätaks aega reageerimiseks ja kokkupõrkest hoidumiseks.

«Ükskõik milline õnnetus juhtub, peaks juht kohale jääma  - sündmuskohalt lahkumisele ei ole õigustust,» lausus Kivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles