Nibali: loodus-laps, keda tuleb tööle sundida

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali Foto: AP/Scanpix

Astana meeskonna liider ja eilsest ka Tour de France’i võitja itaallane Vincenzo Nibali olla kummaline tüüp, aga geeniustele on kummalisus lubatud. «Ta on paras friik, hoiab omaette, suhtleb vähestega, tööle tuleb teda sundida, aga võidu sõidab kõvasti. Asi toimib,» selgitas Astana üks spordidirektoreist Jaan Kirsipuu.

Nibali elavat omas maailmas, kuid staarikompleksi ei põe. Tal pole probleemi, kui enda vorm nadi, abimehe rolli astuda ja teistele vett kanda. Paraku on itaallase ümber säärane aura, et vähesed julgevad temalt abi paluda.

«Särav talent,» räägib Kirsipuu itaallasest. «Oskab kõike peale finišispurdi. Looduslaps. Sõidab nagu juunior, võtab otsuseid vastu instinktiivselt ega mõtle palju. Samas suudab Nibali võidusõitu küllaltki kenasti lugeda, kuulab raadioside kaudu bosside soovitusi, kuid käitub ikka emotsioonide ja intuitsiooni toel. Võib öelda, et mees on vana kooli võidusõitja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles