Raul Vinni: appi, nimi kaaperdatakse!

Raul Vinni
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Vinni
Raul Vinni Foto: SCANPIX

Samal ajal kui meist paari tuhande kilomeetri kaugusel käib sisu­liselt sõda ning arutlusteemasid peaks valit­susel jätkuma, istutakse Stenbockis laua taga ja pannakse mõttetult kaua rindu kokku ühe Saaremaa omavalitsuse nimevaliku teemal, kirjutab Saarte Hääle ajakirjanik Raul Vinni.

Kevadel tulid kolm Saaremaa omavalitsust kokku ja otsustasid leivad ühte kappi panna. Tulemusena pidanuks tekkima omavalitsus, mis hõlmaks 25 protsenti elanikke kogu maakonnast. Nimeks valiti Saaremaa vald. Saaremaa Omavalitsuste Liit tõusis tagajalgadele. «Kaaperdatakse!» kõlas kohe hüüe. Tegelikult pole asi üldse nimes. Vaidlus Saaremaa valla nime üle on võitlus poliitilise positsiooni, riigikogu valimiste ja lihtsalt ärategemise pärast.

Saaremaa üheks omavalitsuseks ühendamise teema on väga vana. Paljud räägivad selle vajadusest, kuid ära pole tehtud midagi. Pole ka ime, sest vallad ei suuda ühiselt isegi Saaremaa Omavalitsuste Liitu (SOL) koonduda. Samas on see organisatsioon ka selline «mehed läheme sauna ja räägime juttu»-laadne. Seetõttu pole ka ühinevad Kaarma, Kärla ja Lümanda vald sinna ammu juba kuulunud. Vähetähtis pole ka see, et kolmest ühinemisplaane pidavast vallast kahes on võimul  reformierakondlased, SOLis on juhtohjad aga sotside käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles