Turvafirma soovitab Õllesummeril vett juua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummerile koguneb alati tuhandeid inimesi.
Õllesummerile koguneb alati tuhandeid inimesi. Foto: Toomas Huik

Homme Tallinna lauluväljakul algava Õllesummeri turvapartner G4S soovitab publikul tulla kohale ühistranspordiga või jalgrattal ning jätta kõik üleliigsed asjad koju, samuti vältida peo jooksul ülekuumenemist.

Õllesummeri G4Si turvajuht Kristjan Saarik ütles, et tänavu on märksõnadeks kindlasti kuumusest põhjustatud tervisehädad. «Siit soovitused: vältige pikaajalist otsest päikese käes viibimist, hoidke mütsid peas, ärge tarbige ülemäära alkoholi ja jooge vett.»

Saariku sõnul tasub tähele panna, et kuumus ei pruugi liiga teha üksnes päikese käes: «Ka suure lava ees tihedas publikumassis tõuseb temperatuur nii kõrgele, et seal viibimine on nagu saunas.»

Festivali külastajate turvalisust tagab 150 turvatöötajat. Saarik rõhutas, et turvatöötajad on abimehed, kelle poole võib probleemidega julgelt pöörduda.

Ratturitele oma parkla
Summeri väravad Lauluväljakul avatakse igal õhtul kell 17 ja kõigil territooriumile sisenejatel tuleb läbida pileti- ja turvakontroll. Lauluväljakule pääseb läbi kahe värava - Mere väravast Pirita teelt ja Kadrioru poolt Oru väravast. Lasnamäe poole jääv värav on külastajatele suletud.

G4S soovitab võimalusel auto koju jätta ning tulla kohale ühistranspordiga või jalgrattal. Autoga tulijatel palutakse jälgida liikluskorraldajate märguandeid ning parkida sõidukid selleks ette nähtud paikadesse. Autosse ei soovitata jätta asju, mis võiks ahvatleda vargaid sõidukit lõhkuma.

Jalgratturite jaoks on Lauluväljakul kaks valveta parklat. Iga rattal saabunud külastaja saab väravas turvatöötajalt rattapileti, mille peab turvatöötajale lahkumisel taas ette näitama. Ühtegi külastajat, kellel pole ette näidata rattapiletit, territooriumilt rattaga koos väljuda ei lubata.

Üleliigsed asjad koju
Summeri turvajuht soovitab nii turvalisuse kui ka mugavuse huvides kaasa võtta võimalikult vähe asju ja dokumente ning hoida oma varal silm peal. «Kohapeal võib teil vaja minna vaid sularaha ning ühte isikut tõendavat dokumenti – seega võite enamuse oma rahakoti sisust rahumeeles koju jätta.»

Üritusele on keelatud tulla oma söögi ja joogiga, välja arvatud väikelastele mõeldud söök ja jook.

Lastega tulijatel soovitab Saarik peoplatsi infotelgist võtta spetsiaalse lapse riietele kleebitava kleebise, millele saab kirjutada lapse nime ja vanema telefoninumbri. See hõlbustab lapse eksimise korral tema vanemate leidmist.

Üritusele ei lubata isikuid, kes on silmanähtavate joobetunnustega või käituvad agressiivselt teiste isikute suhtes.

Festivalil on keelatud tuli- ja külmrelvad, lõhke-ja pürotehnika, samuti ei ole Summer koht narkootiliste ainete jaoks. Kõik avaliku korra rikkujad annab G4S kohapeal üle politseile.

Sel aastal ei saa külastajad üritusele videokaamerate- ja profifotokaameratega, milleks loetakse kõiki eemaldatava objektiiviga kaameraid. Endiselt on lubatud tavalised fotoaparaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles