Õiguskantsler kontrollib paadimaksu seaduspärasust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veesõidukid Pirita jahisadamas.
Veesõidukid Pirita jahisadamas. Foto: Peeter Langovits

Õiguskantsler Indrek Teder kontrollib, kas Tallinna paadimaksu kehtestamisel oli õige seada maksustamise õigus sõltuvusse väikelaeva asukohast.

Teder võttis menetlusse Harju maavanema Ülle Rajasalu pöördumise, milles ta palus õiguskantsleril kontrollida paadimaksu kehtestanud Tallinna linnavolikogu 17. detsembri määruse seadusele vastavust.

Rajasalu märkis oma kirjas, et kohalike maksude seaduse järgi tasutakse paadimaks väikelaeva asukohajärgse omavalitsuse eelarvesse omavalitsuse kehtestatud tähtajaks, kuid Tallinna linnavolikogu määruses nr 46 on jäetud see nõue täpsustamata.

Samuti osundas Rajasalu Tallinna linna kavatsusele maksustada neid väikelaevu, mille omaniku elu- või asukoht on Tallinnas, leides, et sellisel maksustamisel puudub seaduslik alus.

Õiguskantsler teatas eile saadetud kirjas Rajasalule vastuseks, et küsimus on ühitatav menetlusega, mille ta alustas varem ühe eraisiku pöördumise alusel.

Menetluse raames on Teder esitanud linnavolikogule küsimusi kohalike maksude seaduses sätestatud kriteeriumi kohta, mis seab paadimaksu maksustamise õiguse sõltuvusse väikelaeva asukohast. Linnavolikogu on õiguskantslerile vastanud ja nüüd on Teder seisukoht kujundamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles