Vene separatistid on korraldanud lapserööve

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käputäis Donetski 1. lastekodu 130 kasvandikust, keda separatistid tahtsid paar nädalat tagasi ebaseaduslikult Venemaale viia.
Käputäis Donetski 1. lastekodu 130 kasvandikust, keda separatistid tahtsid paar nädalat tagasi ebaseaduslikult Venemaale viia. Foto: AP/Scanpix

ÜRO inimõiguste kõrge volinik tunnistas, et Malaisia lennuki allatulistamine võib klassifitseeruda sõjakuritööks.

Lapsed – täpsemalt öeldes lastekodulapsed ja puuetega lapsed – on Donetskis ja Luganskis korduvalt võetud geopoliitilise mängu pantvangideks, tõdeb ÜRO inim­õiguste ülemvoliniku büroo eile tutvustatud raportis Ida-Ukrai­na olukorrast.

«Näiteks Donetskis kirjeldas juhtiv meditsiiniametnik raskusi Kramatorski lastekodu evakueerimisega, sest relvarühmitused ei tahtnud saata Donbassi lapsi «vaenlasriiki Ukrainasse» ning soovisid, et nad viidaks Vene Föderatsiooni,» kirjeldab ÜRO raport, kuidas lastekodulapsed jäid sõjategevuse keskele lõksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles