Noori ja kodutuid tõmbab vanasse polikliinikusse

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Mäekalda polikliiniku kõikidel akendel ei ole vineeritahvleid ees. Akna kaudu pääseb aga iga soovija majja.
Endise Mäekalda polikliiniku kõikidel akendel ei ole vineeritahvleid ees. Akna kaudu pääseb aga iga soovija majja. Foto: Jaanus Lensment

Sikupilli kaubanduskeskuse taga on aastaid tühjalt seisnud endine Tallinna Mäekalda polikliinik, mida sageli seestpoolt põlema pannakse. Kinnistu omanikul aga kindlat lammutamisplaani ei ole.

Hoone asukoht kesklinna lähedal on hea: piirkonnas asuvad mitmed koolid ja lasteaiad ning sealne ühistranspordiliiklus on tihe. Planeeringulahendus võimaldab sinna kavandada kortereid, nii et igast korterist avaneb vaade merele ja vanalinnale.

Ometigi on lammutamisele kuuluv hoone pea seitse aastat tühjana seisnud. 2011. aastal kinnitatud detailplaneering lubab sinna rajada kolm väikese põhjapindalaga tornhoonet maksimaalse kõrgusega 14 korrust, mis on omavahel ühendatud kuni neljakorruselise hooneplokiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles