Eesti siga on väärt kaitset

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Kesk kuuma suve on meie seakasvatajate kohale kerkinud suur mure. Ohtlik loomataud, aafrika seakatk, oli juba möödunud nädalal jõudnud Põhja-Lätti, peaaegu Eesti piirile. Hoolimata kõigist juba tarvitusele võetud ja ka tulevastest ettevaatusabinõudest on kahjuks väheusutav, et Eesti sellest tõvest puutumata jääb.

 Seda ei looda tegelikult ka seakasvatajad ise. Ometi tasub teha kõik asjaosalistest ning riigi- ja kohalikust võimust olenev, et seakatku eelseisvat levikut võimalikult tõkestada ja piirata, ning kus vähegi võimalik, seda ka vältida.

Algselt võib see loomataud ju Aafrikast pärinedagi, kuid ka meie piirkonnas on katk liikunud juba mõned aastad: Ukrainast edasi Valgevenesse ja sealt juba Leetu, nüüd ka Lätti, ja ilmselt on üksnes (suhteliselt lühikese) aja küsimus, mil tuleb teade nakatunud metssea leidmisest ka Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles