Lunastaja Fergusoni edulugu – võitjate evangeelium

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Ferguson
Alex Ferguson Foto: SCANPIX

Kui Sir Fergusoni pidada Manchester Unitedi loojaks või äärmisel juhul lunastajaks, siis tema raamat on nagu evangeelium, kus korratakse vääramatut tõde ning kirjeldatakse piltlikult, kuidas sünnivad võitjad.

Kes tituleerib end nõnda jalgpallikaugeks, et ei tea, kes või mis on ManU, siis ta poosetab. Kui sportlane, kes ajude jagamise ajal treeningul viibis, on Leonardo Da Vincist või Ludvig van Beethovenist ikka kuulnud, siis miks peaks üks maailma kuulsamaid (või kuulsaim?) jalgpalliklubisid olema tundmatu?

Kuni Fergusoni etteotsa asumiseni 1986. aastal oli ManU võitnud seitse Inglismaa meistri tiitlit, viimase kaks kümnendit tagasi. Kangekaelne šotlane võttis pisut hoogu, ehitas meeskonna üles ja siis hakkas tulema – kuraditosin tšempionipärga, viis karikat, neli liigakarikat, kaks Meistrite liiga trofeed...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles