Varssavit ja Tallinna seovad läbipõimunud sajandid

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Ignacy Mościcki (laval vasakult teine) koos Eesti riigivanem Otto Strandmani (paremalt teine) ja Johan Laidoneriga (paremalt esimene) 1930. aastal paraadi vastu võtmas.
Poola president Ignacy Mościcki (laval vasakult teine) koos Eesti riigivanem Otto Strandmani (paremalt teine) ja Johan Laidoneriga (paremalt esimene) 1930. aastal paraadi vastu võtmas. Foto: Eesti Filmiarhiiv

Kui nõukogude kord lõikas läbi ajalooliselt tugevad inimlikud sidemed eestlaste ja poolakate vahel, siis 21. sajandil on sama sõprus tärganud kahe rahvusriigi vahel tipp-poliitikas.

Kord Tallinnas saatkonna laual helisenud telefonile vastates sattus Poola suursaadik Grzegorz Poznański kõnelema vana mehega, kes palus abi ühe Gdański lähedal asuva linna nime tuvastamisel.

«Ta teadis vaid selle saksakeelset nime,» meenutab Poznański. «Ma leidsin koha Google’i abil kiirelt üles, ütlesin talle linna nime ning tema oli väga rõõmus ja ütles, et ta tahaks seda näidata oma lastele ja lastelastele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles