EL kehtestab Venemaale majandussanktsioonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Kiievis Mistralide müügi vastu. Uued ELi sanktsioonid dessantlaevade tehingut ei puuduta.
Meeleavaldus Kiievis Mistralide müügi vastu. Uued ELi sanktsioonid dessantlaevade tehingut ei puuduta. Foto: Reuters/ScanPix

Pärast seda kui Euroopa Liidu võtmeriikide ja USA liidrid olid üleeile peetud tavatu konverentskõne käigus leppinud kokku majandussanktsioonide kehtestamises, jõudis ka EL eile õhtul kokkuleppele ulatuslike majandussanktsioonide kehtestamises Venemaa vastu.

Karmimates sanktsioonides, mis peaksid jõustuma lähipäevil, jõuti kokkuleppele pärast liikmesmaade suursaadikute kohtumist Brüsselis. Suurim erinevus võrreldes seni kehtestatud sanktsioonidega on ulatuslikumate majanduspiirangute kasutuselevõtmine.

Uued meetmed, mille sisu selgub ilmselt täna, kui EL peaks tegema ametliku avalduse, kehtestavad piirangud Venemaa rahandus-, kaitse- ja energiasektorile ning on osa nn kolmanda faasi sanktsioonidest, mille kehtestamises polnud ühenduses üksmeelele jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles