Teder: auto registrisse lisamine tohib venida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Teder.
Indrek Teder. Foto: Andres Haabu / Postimees

Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul ei ole õigusvastane maanteeameti praktika, mille kohaselt võib sõidukite liiklusregistrisse registreerimiseks kuluda senisest rohkem aega.

Nüüdsest võib registreerimiseks kuluda kuni 30 päeva ja see muudatus on tingitud maanteeameti, maksu- ja tolliameti, tarbijakaitseameti ning politsei- ja piirivalveameti koostöös toimunud ühisaktsioonidest kasutatud autode turu korrastamiseks.

Õiguskantsleri kantselei pressiesindaja teatel analüüsis õiguskantsler uut sõidukite liiklusregistrisse kandmise praktikat ja leidis, et kuigi maanteeamet ei ole kohustatud registreerima sõidukit taotluse esitamise päeval, tuleb seda siiski teha mõistliku aja jooksul. Sõiduki registreerimiseks kuluva aja mõistlikkus sõltub aga mitmest asjaolust. Näiteks sellest, kas esitatud on kõik vajaminevad dokumendid või tuleb maanteeametil hankida täiendavat teavet. Samuti võib amet enne sõiduki registreerimist kontrollida dokumentide õigsust, tehes vajadusel järelepärimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles