Saksamaa tšempionit EMile ei lubata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proteesist tõukejala tõttu jääb kaugushüppajal Markus Rehmil Zürichi EMile sõitmata.
Proteesist tõukejala tõttu jääb kaugushüppajal Markus Rehmil Zürichi EMile sõitmata. Foto: AP/Scanpix

«Ma olen 28 aasta pikkuse treenerikarjääri jooksul näinud väga palju hüppeid üle kaheksa meetri, kuid sellise äratõukekiiruse juures tundub niisugune hüpe üsna kahtlane,» teatas Saksamaa kogenud kergejõustikutreener Uwe Florczak pärast kaugushüppaja Markus Rehmi triumfi Saksamaa meistrivõistlustel.

25-aastane sportlane lendas 8 meetri ja 24 cm kaugusele ning seljatas kõik konkurendid. Korraks sai Rehm teha ka Zürichi EMile sõitmise plaane, kuid neile tõmbas Saksamaa kergejõustikuliidu eilne otsus kriipsu peale. Sportlasele sai saatuslikuks tema proteesjalg, mis võib anda konkurentide ees eelise.

Kas Rehmile aga Saksamaa meistrikuld alles jääb, selgub alles hiljem. Küsimus on niivõrd keeruline, et erinevad teadlased ja spordispetsialistid peavad veel hulga tööd tegema. Lõplikult paneb asja paika biomehaaniline analüüs, mis võtab aga aega. «Tegime selle otsuse väga raske südamega. Arutasime olukorda põhjalikult ning teadsime, et meie sõnal on suur kaal,» ütles kohaliku kergejõustikukoondise peatreener Idriss Gonschinska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles