Inimesed jäid eile kanalite seadistamisega jänni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juuli varahommikul lülitati Eestis välja analoogtelevisioon. Televiisor Tallinna teletornis.
1. juuli varahommikul lülitati Eestis välja analoogtelevisioon. Televiisor Tallinna teletornis. Foto: Toomas Huik

Eile oli tuhandete televaatajate pildikast taas kord tumm, sest Pärnu ja Koeru piirkonna telesaatjad hakkasid tööle uutel sagedustel.

Teoorias tähendab see, et seitsmes maakonnas hakkavad inimesed nägema kvaliteetsemat telepilti, kuid tava-antenniga digitelevisiooni vaatajad pidid vastuvõtjale tegema uue kanaliotsingu ja paljudel jäi oskusest puudu, kirjutas Õhtuleht.

Digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel tõdeb, et nad ei eeldanudki komisjonis, et kõik vanemad inimesed saavad kanalite ümberseadistamisega ise hakkama.

«Esimeste mõõtmiste järgi oli paljudes kohtades signaal eilse sagedusemuutuse järel kolm kuni viis korda tugevam,» tõi ta välja positiivsema poole.

Piheli sõnul puudutab sagedusemuutus Pärnu-, Rapla-, Viljandi-, Järva-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ning Harjumaal hinnanguliselt kuni 50 000 kodu, kus võetakse Eesti telekanaleid vastu tavalise katuseantenniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles