Näitlejaid tabas äge vihmavaling

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiülem (vasakult, Tanel Ingi) kuulas Vend Vahindrat (Tarvo Vridolin) üle proovis, kui sadas äikesevihma, mis paar minutit hiljem muutus nii tihedaks, et proov tuli katkestada. Kuna sadas juba ka enne proovi, ei olnud Vend Vahindrale habet ette kleebitud, et seda saaks etenduste ajal täies ilus vaadata.
Politseiülem (vasakult, Tanel Ingi) kuulas Vend Vahindrat (Tarvo Vridolin) üle proovis, kui sadas äikesevihma, mis paar minutit hiljem muutus nii tihedaks, et proov tuli katkestada. Kuna sadas juba ka enne proovi, ei olnud Vend Vahindrale habet ette kleebitud, et seda saaks etenduste ajal täies ilus vaadata. Foto: Kalev Saar

Varbuse postijaama hooned ja siseõu meenutavad eelmise sajandi esimese veerandi linna munakivikattega laadaplatsi. Just sellistel kõndis ja jutlustas kiilaks aetud pea ja paljaste jalgadega Vend Vahindra.

Samamoodi – paljapäi ja paljajalu – tuli teisipäeval proovis istmeridade ette Ugala näitleja Tarvo Vridolin. Ta kandis umbes samasugust mungakuube nagu kunagi tõesti tegutsenud Karl Tõnisson ehk Paljasjalgne Tõnisson ehk Vend Vahindra.

Erinevalt omaaegsest pühamehest ei olnud näitlejal võimsat habemepahmakat. Lavastaja Taago Tubin põhjendas seda halva ilmaga. Nimelt oli vähemalt pool tundi enne proovi algust järjepidevalt tibutanud, kallist habet tuli aga hoida täies ilus etenduste ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles