Mati Kaal, direktor tänu tagalaülemale

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduse ja loomade sõber: Euroopa auväärseim loomaaiadirektor Mati Kaal vastavatud loodushariduskeskuse külje all asuvas laste loomaaias.
Looduse ja loomade sõber: Euroopa auväärseim loomaaiadirektor Mati Kaal vastavatud loodushariduskeskuse külje all asuvas laste loomaaias. Foto: Mihkel Maripuu

Praegu Euroopa kõige kauem ametis olnud loomaaiadirektor Mati Kaal trotsib oma uues, kuu aega tagasi avatud loomaaia loodushariduskeskuses asuvas kabinetis palavust. Konditsioneeri vajati tema arvates ametnike ruumidest hoopis enam kusagil mujal ning – harjunud eluaeg piskuga toime tulema – ei kirtsuta ta nina. Kontorimööbelgi, mis Kaalu töötuba ilmestab, on tootmiskoondises Standard valminud büroomööblikomplekt «Forte», milletaoline nõukaajal ehk ministrigi kabinetti passinuks, kuid mis praegu sinna kohe üldse ei sobiks.

Kui varem lasi direktor telemehi-seriaalitegijad eheda 1980ndate aastate interjööri tõttu laupäeviti-pühapäeviti oma kabinetti, siis nüüd tekkinud eklektika tõttu neil enam Veskimetsa asja pole.

Tuleval aastal tähistab Tallinnas sündinud, kuid Saaremaal kasvanud Mati Kaal loomaaia direktorina 40 aasta tööjuubelit, ent loomaaias on teda näha olnud juba 1960ndate lõpust. Ja kuigi ameti mahapanekust on ta rääkinud juba mõnda aega, ei näita ta loomasõprade rõõmuks ühtki väsimusemärki. Seda enam, et vastne loodushariduskeskus, mille loomine ammuilma kavas oli, avas just uksed ja läheb oktoobrist täispööretega käima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles