Suveköökide võidukäik

Tiina Kolk
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimalusterohke väliköök:
 siin on mõnus olla nii kokakunsti harrastajail kui ka toidunautlejail.
Võimalusterohke väliköök: siin on mõnus olla nii kokakunsti harrastajail kui ka toidunautlejail. Foto: Liis Treimann

Aasta-aastalt väärtustame üha rohkem värskes õhus sisukalt veedetud aega – sageli just koos sugulaste ja sõpradega kokates ja toitu nautides.

Veerand sajandiga on meie eluhoiakutes toimunud suur muutus. «Kui 1990ndate alguses oli Berliinis 1. mail väga põnev vaadata väljas grillivaid valgeis rõivais sakslasi, siis eelmisel nädalavahetusel mööda Eestimaad sõites nägin grillide ja suitsuahjude ümber heledates riietes askeldajaid ning õueelu nautlejaid,» arutleb arhitekt Kersti Lootus.

«Väga kosutav on päeva alustada kohvijoomisega värskes õhus. Ka siis, kui on aega vaid viis minutit, lähen kohvikruusiga õue hommikust loodust tervitama. Pooldan väljas söömist ja nii kaua kui supp taldrikus jäässe ei lähe, einestan võimalusel väljas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles