Andrus Karnau: kõige suurem fänn

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Eesti Energia kuulutas sel nädalal ametlikult välja juhatuse esimehe konkursi. Senine esimees Sandor Liive kinnitas pärast teate avalikustamist, et kavatseb kandideerida veel üheks ametiajaks. Kogenud spordimehena ta ilmselt luges hääled üle ja leidis, et need on koos. Aga võib-olla ka mitte. Liive kinnitus annab tunnistust, et solvunult taanduda ta ei kavatse.

Solvunult taandumiseks kahtlemata põhjust on. Praeguse valitsuse koalitsioonilepe soovitab Eesti Energia tükeldada, lahutades ettevõttest võrgufirma Elektrilevi ja põlevkivikaevandused. Samuti tuleb jätta Iru prügijaam maksumaksja toetuseta. Nõrgem mees oleks kõike seda kuuldes juba ammu kuhugi rahvusvahelisse organisatsiooni pehmele toolile põgenenud.

Veel paar kuud tagasi võis olla päris kindel, et valitsus ei jäta Liivet Eesti Energia juhi kohale. Miks? Seda on keeruline öelda. Nagu ka seda, et kevadel õhus olnud siseringi otsus praegu enam jõus poleks. Eesti Energia juhitool on ülimalt ahvatlev. Riiklik energiafirma on kohaliku majanduse kroonijuveel: suur tööandja ja veel suurem tellija. Energiafirmal on rahvusvahelist läbilööki, selle juhil on kaalu ka piiri taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles