Südametunnistus ja (valla)valitsemine kokku ei käi

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Vaher
«Vallakirjutaja 
käsiraamat»
Varrak, 2014
198 lk
Hugo Vaher «Vallakirjutaja käsiraamat» Varrak, 2014 198 lk Foto: Pm

Elu tegelikkusest Eestimaal läbi väikevalla ametniku silmade ehk kuidas teenrid meid, rahvast, teenivad. Kõik see, mis Eesti Vabariigis toimub, tuleb äärmiselt tuttav ette, tuttav raamatutest «Juri Andropov», «Brežnev», «Nikita Hruštšov»... Poliitilised mängud, susserdamine, altkäemaksud, sõbrale noa selga löömine... Just nagu mõni kümnend tagasi.

Tea, kas see on inimesele omane või rikkus viis kümnendit elu planeedi kõige progressiivsemas riigis meid sedavõrd ära, aga jah, võimu nimel – olgu see nii väike kui tahes – ollakse valmis ebainimlikkuseks. Võim lubab arvata, et sa oled keegi, ning lisab ka varandust, mida saab nii- või teistviisi koguda.

Võimu saamiseks tuleb mängida peent mängu, vajadusel lakkuda kõrgemalseisjate tagumikku, hävitada sõprade elu ja tulevik, olla kui tuulelipp, omamata isiklikku arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles