Kombainid panid esimest korda üksteist proovile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaale Kulina külla oli eile moodsate kombainide esinemist tulnud uudistama oodatust palju rohkem huvilisi.
Lääne-Virumaale Kulina külla oli eile moodsate kombainide esinemist tulnud uudistama oodatust palju rohkem huvilisi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kuigi vili veel päris valmis pole, sai kuu aega tagasi ehku peale paika kombainide töödemonstratsiooni kuupäev, ja olgugi et korraldajad ise ka päris täpselt ei teadnud, mis mastaapi ürituse nad ette võtsid, seisid viie firma kaheksa kombaini Voore Farmile kuuluva põllu serval ja ootasid oma tööjärge.

Rahvastki oli rohkem, kui keegi oli osanud oodata. «Algul arvasime, et kui 50 klienti vaatama tuleb, on hea. Aga nüüd on vist 500 ringis neid inimesi siin,» rääkis üks korraldajatest, ASi Dotnuvos Projektai müügijuht Aivo Põld.

Maailmas on kombaine võistlema pandud korduvalt, kuid Eestis veel mitte. Aivo Põllul tuli seesugune idee ning et teised mõtet toetasid, sai hakata asja ajama. «See on äge, et kõik konkurendid välja tulid ja meil ei ole omavahelist hõõrumist,» sõnas Põld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles