Aegna saarel toimub rahvusvaheline looduslaager

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna.
Aegna. Foto: Raigo Pajula

Soome lahe aasta 2014 tähistamiseks toimuvad tänasest kuni 11. augustini kolmel saarel - Tallinnas Aegna saare loodusmajas, Helsingis Harakka saare keskkonnakeskuses ja Peterburis Krestovski saare keskkonnakeskuses - noorte looduslaagrid.

Looduslaager toimub järjest Tallinnas, siis Helsingis ja lõpuks Peterburis. Looduslaagri kava läbiv teema on Soome lahe saared ja nende loodus.

Täna tulevad noored ökohuvilised Helsingist ja Peterburist Tallinna Aegna saarele, kus ootavad neid loodusretked, töötoad, meeskonnamängud. Koos ehitatakse rannasaun. Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi juhtivteadur Georg Martin räägib noortele Soome lahe ja Läänemere probleemidest ja inimmõjust. Kavas on ka ekskursioonid Vanalinnas ja Teletorni ning Tallinna botaanikaaia külastamine.

4. augustil kolivad 35 looduslaagris osalejat Helsingisse Harakka saarele, 7. augustil sõidavad laagrilised edasi Peterburisse Krestovski saarele, laager lõpeb 11. augustil ja samal päeval naasevad Tallinna osalejad koju.

Rahvusvaheline noorte looduslaager kolme  mereäärse pealinna saartel korraldatakse Soome lahe aasta tähistamise raames Tallinna Keskkonnaameti algatusel esmakordselt. Tallinna Keskkonnaameti partnerid laagri korraldamisel on Helsingi linna keskkonnakeskus, Peterburi linna noorte loomingu maja Krestovski saare keskkonnakeskus ja Peterburis tegutsev MTÜ «Läänemere sõbrad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles